19.11.07

Segell de qualitat a partir de la campanya "Posa el Berguedà al teu plat"


El Consorci de Formació i Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà vol posar en marxa la creació d’un segell distintiu que certifiqui l'autenticitat dels productes artesanals de la comarca. Dins aquesta nova certificació s’inclourien els productes de la terra, els manufacturats artesanalment i també alguns serveis turístics.

La iniciativa ha sorgit arran de la campanya del CFI 'Posa el Berguedà al teu plat', que ha inclòs diferents promocions de la gastronomia del Berguedà.

Ara, s'està treballant amb el desenvolupament d'una marca de garantia per a tots els productes agroalimentaris del Berguedà. La creació d'aquesta marca és una garantia de cara al consumidor.

La voluntat del Consorci és la d'anar vinculant els productes agroalimentaris amb els restauradors i les promocions turístiques de la comarca. La marca que es vol crear ha de comptar amb un consell regulador que estableixi i certifiqui que tots els productes que porten aquesta distinció compleixen una sèrie de requisits de qualitat que marca el consell regulador.

En un primer moment, la marca es basaria a productes, però el CFI vol estendre-ho als serveis turístics.

CONEIX EL PROJECTE "POSAT EL BERGUEDÀ AL PLAT"